logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Splošno o ArchiCADu
Osveži stran XREF

Odgovori
 
Orodja
Star 07.05.2009, 10:39   #1
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto XREF

Lep pozdrav!

Pri detach datoteke mi pušča layerje.
Kljub temu, da dam pri detach naj jih počisti.
Pa me zanima če se da to vseeno naknadno počistiti in kako.

.
bos 3D is offline   Reply With Quote
Star 07.05.2009, 11:44   #2
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Čudno. Pri meni jih je lepo odstranilo. Katera verzija AC, updati??? Dajte to imet v podpisu, da lažje pomagamo.

Poskusi še enkrat attachati dotični xref in ga ponovno odklopiti z xref managerjem.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 07.05.2009, 12:27   #3
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto XREF

Lp!

Nekako mi je uspelo.

File sem shranil ter Archicad zaprl in ponovno odprl file.
Nakar xref layerjev več ni bilo.
__________________
ArchiCad 13, Avtocad 2002 LT, XP,
bos 3D is offline   Reply With Quote
Star 14.09.2010, 17:17   #4
vuko
Začetnik
 
Registriran dne: 15.10.2008
Prispevki: 1
vuko is on a distinguished road
Privzeto

Mene pa zanima, zakaj ko prilepim geodetsko podlogo preko XREF na njeno pravo pozicijo po X,Y točkah in pol naslednjič ko odprem le ta ni na istem mestu.
To mislim predvsem ko xref uporabljam kot trace and reference!

Enako pri 13ki, tudi pri 14ki.

Nisem pa še sprobal če enako "heca" če dam ukaz place external drawing.
vuko is offline   Reply With Quote
Star 15.09.2010, 11:06   #5
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto

Sem sprobal.
Edina obrazložitev ki je meni prišla na misel je ta
V osnovi je priporočljivo risat objekt v 0,0,0 našega pogleda sicer se nam dogaja da nam v 3d popači pogled in počasneje dela "predvsem večje objekte"
Pri trace je smisel da dobimo realno sliko iz neke druge ravnine tam pač kot mora bit, da lahko objektivno preverjamo kaj pač želimo preverjati. "npr. konstrukcijo"

Tako da če smo svoj objekt narisali v 0,0,0 in situacijo postavili isto v koordinatno izhodišče
v trace "začasno" prestavimo željen viden pogled, ki ga pa računalnik zresetira ob zaprtju dokumenta.

Verjetno je to čisto iz varnostnih ralogov da nas opomni da je ta risba realno nekje drugje.
Je pa včasih to malce zoprno zmeraj znova nastavljat.

Namig: v situaciji si naredite pomožno točko iz katere lahko nahitro prestavite trace pogled v 0,0,0
__________________
ArchiCad 13, Avtocad 2002 LT, XP,
bos 3D is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 07:10.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.