logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Splošno o ArchiCADu
Osveži stran WINDOWS 7 (32 ali 64bitni) & ArchiCad 13

Odgovori
 
Orodja
Star 16.10.2009, 11:14   #1
BRISICAD
Začetnik
 
Registriran dne: 08.09.2008
Prispevki: 12
BRISICAD is on a distinguished road
Privzeto WINDOWS 7 (32 ali 64bitni) & ArchiCad 13

Na konkurenčni strani Arhinove so posredovali spodaj navedeno obvestilo v zvezi z delovanjem Windows 7 64 bitne verzije. Zanimivo bi bilo slišati kaj je z AC 13 na novem operacijskem sistemu Windows 7?
Ali je slučajno že gdo dejansko stestiral razlike delovanja programa AC 13 na obeh sistemih Windows 7 (32&64Bit).
Seveda to da AC 13 podpira in deluje na 64 bitnih Win vemo že verjetno vsi, pa tudi to da je možno na 64 bitne Win naložiti več rama za hitrejše in boljše delovanje istočasno odprtih programov, toda kaj je z ostalimi primerjavami obdelave projekta v obeh sistemih sploh glede na ugotovitve Autodeska? Glede na to da bo nova SLO različica Win 7 kmalu na voljo, mislim da bi bilo zelo uporabno slišati za te primerjave, ker kot vemo ima 64 bitni sistem ima tudi določene pomankljivosti (drajverji, zamenjava in dokup več rama, možna nekompatibilnost z izdelki 32 bit - celo navedena v Warning oknu AC 13)

Tik pred izidom je nova različica operacijskega sistema Windows 7. Naše izkušnje?
Vsi Autodeskovi produkti tečejo na novih Windowsih brezhibno!
Windows 7 prihaja v 64bitni in 32bitni različici.
Če res ne delate z zelo velikimi datotekami, ki zahtevajo ogromno RAM-a (kar je osnovna prednost 64bitnih sistemov), vam še vedno priporočam uporabo 32bitnega sistema, saj se je izkazalo, da 64 bitov na splošno ne prinaša hitrehšega delovanja: renderiranje je sicer malenkost hitrejše, sam zagon AutoCAD-a pa je 2X počasnejši kot na 32bitnem Windows 7.
Microsoft je predstavil tudi "virtualni PC" kot dodatek, ki ga lahko brezplačno instaliramo na nove Windowse, vendar "XP mode", kjer normalno zaganjamo 32bitne programe v 64bitnem okolju žal deluje toliko počasneje, da v praksi ni uporaben (npr. renderiranje v AutoCAD-u je kar 5X počasnejše)
BRISICAD is offline   Reply With Quote
Star 22.10.2009, 10:39   #2
anonymous
Začetnik
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Nekje
Prispevki: 29
anonymous is on a distinguished road
Privzeto

64 bitno verzije oken (XP, Vista ali 7) so smiselne le pri zelo velikih projektih. Ubičajen uporabnik pri projektih običajnih velikosti ne bo zaznal razlike, razen v denarnici. Sam sicer nisem testiral, ker nimam vseh teh mašin na voljo, vendar bo kdo to kmalu gotovo naredil in objavil. Pretehtati je treba, ali bodo poleg archicada delovali tudi drugi programi, predvsem pa ali bo na voljo gonilnik za leto ali dve star tiskalnik ali nekaj let star ploter v kakšni kopirnici.

Na splošno bo razlika opazna pri tistih, ki imajo odprtih veliko programov hkrati in tistih ki obdelujejo velike datoteke. Seveda pa noben 64 bitni sistem ne pomaga, če potem nimaš vsaj 8 Gb rama, raje pa še več.
anonymous is offline   Reply With Quote
Star 22.10.2009, 10:48   #3
anonymous
Začetnik
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Nekje
Prispevki: 29
anonymous is on a distinguished road
Privzeto

Tole je objavljeno na ArchiCAD Wiki


Q: Is ArchiCAD 64-bit?

A: From version 13, ArchiCAD has a 64-bit version for Windows. When you install ArchiCAD on a 64-bit Windows operating system, it will automatically install the 64-bit version.

Q: What is the benefit of 64-bit ArchiCAD?

A: You can work with larger projects. On 32-bit systems if ArchiCAD's memory usage is close to the memory address space limit, then ArchiCAD might abort operations with "not enough memory to finish operation" error message, or can even crash. On 64-bit system this barrier is completely eliminated, and the only limit is the size of the physical RAM in your computer.

Q: Is 64-bit ArchiCAD faster than the 32-bit ArchiCAD?

A: 64-bit ArchiCAD is slightly (roughly 10%) faster than 32-bit ArchiCAD in memory-intensive calculations.

Q: How much RAM can should I put in my 64-bit computer?

A: To make use of the extended memory address space of a 64-bit system, 4GB is the bare minimum, but you should preferably have 8GB or more. It also depends on how much can the motherboard of the computer take, and how much is recognized by the system. E.g. Windows Vista Home Basic operating system has a limit of 8GB, the Home Premium edition handles up to 16GB, and the Business/Enterprise/Ultimate edition can deal with more than 128GB. You will not need that much for ArchiCAD any time soon.
anonymous is offline   Reply With Quote
Star 23.10.2009, 08:57   #4
support
Administrator
 
support's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 87
support is on a distinguished road
Privzeto

Danes je objavljeno, da je ArchiCAD 13 dobil značko "Windows 7 compliant". Za ostale verzije ArchiCADa so informacije tukaj
Pripete slike
 
__________________
ArchiCAD 14, Macbook Pro, OSX Leopard, 4 GB ram
support is offline   Reply With Quote
Star 20.12.2009, 19:58   #5
Robert:-)
Začetnik
 
Registriran dne: 02.10.2008
Prispevki: 21
Robert:-) is on a distinguished road
Privzeto

Malce sem se poigral (vse za znanost ) na svojem domačem laptopu (HP nx 9420, procesor Core2 T7400 2,16GHz, 2GB Rama, Grafika ATI Mobility Radeon x 1600 254MB, disk 120GB na 5200 obratov) in prišel do sledečih zaključkov:

Pri sistemu WinXP Pro (32) dela AC brez težav, razen pri večjih projektih se mu pozna pomanjkanje Rama in počasen disk.
Pri sistemu Win7 (64) dela AC (64) počasi, kar je razumljivo glede na požrešnost Win7 (64). Pri razširjenem ramu na 4GB dela pa stvar deluje malce počasneje kot na WinXP Pro (32) z 2GB Rama. Kdor ima željo stvar gnat na 64 bitnem sistemu priporočam 8GB Rama
Pri Win7 (64) in AC (32) pa prihaja do problemov pri 3D modelu, stvar ne deluje tekoče..
Zaključek: naložu sem si Win7 (32) in AC (32) z 4GB Rama in stvar deluje zadovoljivo pri single projektih, težava se pojavi pri enem zelo velikem projektu, ki ga delamo s TeamWorkom (velikost skompresiranega dokumenta je 900MB) pri tem občasno javi, da ni dovolj spomina .... Zato pa je potreben 64Bitni sistem in min 8GB Rama...
Robert:-) is offline   Reply With Quote
Star 23.12.2009, 08:39   #6
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Vsi Win 64 imajo po poročilih težave z dobrimi gonilniki za grafične kartice, saj so v osnovi namenjeni strežnikom. Verjetno je to razlog za netekoče delovanje v 3D.

Drugače pa zanimivo. Veliko porabljenega časa za test?
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 08.03.2010, 17:54   #7
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

jaz imam pa problem, da mi v win 7 in AC 13 64bit kotne mere kar izginejo ko začnem zomirat, mdtem, ko se kotne črte čisto normalno vidijo.
v ac12 32bit na istem windowsu si problema.

imam naložen tudi zadnji hotfix.

a ima še kdo tak problem? a bi lahko bil priblem pri gonilnikih za grafično?
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 09.03.2010, 07:54   #8
Robert:-)
Začetnik
 
Registriran dne: 02.10.2008
Prispevki: 21
Robert:-) is on a distinguished road
Privzeto

Pri meni dela na enakem sistemu OK (W7 64bit in AC13 64bit), imel sem pa težave pri XP32 in AC13 32....V obeh primerih so bili nameščeni vsi popravki.
Robert:-) is offline   Reply With Quote
Star 30.03.2010, 00:07   #9
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

zdaj, ko je izšla nova verzija gonilnikov za grafično več nimam teh problemov.
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 30.03.2010, 17:41   #10
kiki16
Začetnik
 
Registriran dne: 26.03.2010
Prispevki: 5
kiki16 is on a distinguished road
Privzeto

. Na prejšnjem računalniku (laptop) sem imel archicad 13 int. (64) bit, prenosnik je bil hp probook 4515s:
(# Procesor AMD Turion™ II Dual-Core Mobile Processor M520 (2,3 GHz) win 7 ultimate (64bit)
# 15,6-palčni zaslon LED HD BrightView (ločljivost 1366x768) in spletna kamera 2 MP
# ATI Mobility Radeon™ HD 4330 512 MB
# Pomnilnik 4096 MB DDR2
# Trdi disk 500 GB 7200 obr./min.) ampak mi archicad 13 enostavno ni delal. Program je odprlo do funkcije ko se odpre še slika, ki je "logotip" archicada, stavba, katera je tudi na prvi strani pilona. Mogoče kdo ve zakaj? Bolje formatirati in naložiti 32-bit in 32-bit verzijo?
kiki16 is offline   Reply With Quote
Odgovori

Ključne besede
windows 7 & archicad 13

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 20:12.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.