logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Triki in nasveti
Osveži stran 3D view na zunanjem zaslonu?

Odgovori
 
Orodja
Star 01.08.2013, 22:18   #1
bandittempl
Začetnik
 
Registriran dne: 03.07.2011
Prispevki: 21
bandittempl is on a distinguished road
Privzeto 3D view na zunanjem zaslonu?

Imam prenosnik in nanj preko HDMI kabla priklučen LCD (TV). (razširjen zaslon)

Zanima me če se da nekako nastavit da bi na prenosniku imel 2d pogled v archicadu, na LCDju pa samo 3D Window.

Hvala, LP
bandittempl is offline   Reply With Quote
Star 02.08.2013, 11:48   #2
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Sam uporabljam samo 1 monitor.
Poglej ta post na Archi-Talk, mogoče najdeš kaj uporabnega.

http://archicad-talk.graphisoft.com/...l+lcd&&start=0
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 04.08.2013, 21:10   #3
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Če je to PC, potem mislim da ne gre drugače, kot da okno ArchiCADa raztegneš čez oba zaslona. Nato na drugi zaslon prestavič 3D okno, vse ostalo pa lahko pustiš na prvem oknu. Kljub temu pa se 3D okno ne osvežuje samo. Moraš vsake toliko časa kliknit vanj, da se vsebina osveži. Nerodno je tudi, da če želiš kaj delati v 3D oknu, imaš vse orodjarne na prvem zaslonu.

Kljub vsemu zadeva dobro deluje, če se navadiš na tak način. Na Macu je to enostavneje, saj posamezna okna, orodjarne in palete niso v enem okvirju in jih lahko prosto prestavljaš na poljubna mesta.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 09.08.2013, 13:17   #4
bandittempl
Začetnik
 
Registriran dne: 03.07.2011
Prispevki: 21
bandittempl is on a distinguished road
Privzeto

Sem probal vendar ne morem 3d okna prestavit ven iz archicada
bandittempl is offline   Reply With Quote
Star 09.08.2013, 13:33   #5
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Ne, ne moreš ga. Najprej okno celotnega ArchiCADa raztegni preko obeh zaslonov, nato pa razporedi 3D okno, da bo prikazan na drugem.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda izklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 02:57.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.