logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Izdelava projektne dokumenatcije
Osveži stran Layout Book - GLAVA se na ekranu ne vidi

Odgovori
 
Orodja
Star 17.04.2009, 17:56   #1
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 235
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto Layout Book - GLAVA se na ekranu ne vidi

Lepo pozdravljeni

Poglede na objekt sem postavil na liste v Layout Book-u, vendar se GLAVE na ekranu ne vidijo (ostali del master layoutov pa ja). Na master layoutih se vse lepo vidi. Elementi na master layoutih so na Layer-jih, ki so nastavljeni kot VIDNI na vseh kombinacijah layerjev.
Če liste v Layout Book-u izrišem na papir ali pa izvozim v PDF, se GLAVE vidijo!!

Mogoče kdo ve, zakaj se to zgodi?

Layout Book - GLAVA se na ekranu ne vidi
Pripete datoteke
Master Layout.JPG‎  
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 18.04.2009, 20:56   #2
anonymous
Začetnik
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Nekje
Prispevki: 29
anonymous is on a distinguished road
Privzeto

Malo čudno je, da se ne vidi le glava . Poglej naprej v meni View/On Screen View options ali imaš izklopljen Master Items on Layout.
anonymous is offline   Reply With Quote
Star 15.04.2014, 10:07   #3
simona
Začetnik
 
Registriran dne: 10.04.2014
Prispevki: 7
simona is on a distinguished road
Privzeto

lep pozdrav
Imam enako težavo. vendar se meni nikjer glava ne vidi. Ko kliknem na Layout book se mi prikaže prazen list, glave ni. Sem preverila v view, on screen view options, master items on layout, pa ni razlike. Pa še nekaj a v layout book moram tudi kako prenesti posamezne prereze, tako kot v view map ali je to že potem tu avtomatsko? Ker nekaj imam v layout book ampak ni vse tako kot v view map.
Hvala
simona is offline   Reply With Quote
Star 22.04.2014, 19:43   #4
simona
Začetnik
 
Registriran dne: 10.04.2014
Prispevki: 7
simona is on a distinguished road
Privzeto

te težave z glavo imam v archicad 12, ko pa sem odprla 15 se čisto normalno vidi. Sedaj sem prenesla načrt iz 12 v 15 in mi zopet ne pokaže glave.
simona is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2014, 07:50   #5
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Edina možnost je da je izklopljen prikaz mastra na ekranu (preveri meni View/On Screen View Options/Master on Layout) ali da je glava na layerju ki je skrit. Druge možnosti ne poznam. Če sprintaš ali zapišeš v PDF se glava vidi ali tudi ne?
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2014, 08:51   #6
simona
Začetnik
 
Registriran dne: 10.04.2014
Prispevki: 7
simona is on a distinguished road
Privzeto

ko printaš ali daš v pdf se tudi ne vidi. Tole view/on screen options imam vklopljeno. Možno, da je kaj z layerji, ker (navodila Archicad 13), ko grem Windows/palettes/organizer in prenesem pogled, npr. kreiram tloris pritličja in ga odprem v view map, se tam nič ne pokaže, in grem nazaj na projekt map se spet tam nič več ne pokaže. In ko grem v layerje vidim, da so vsi izklopljeni. Prej pa so bili vsi vklopljeni. In ko grem v layout book in kliknem na tloris pritličja se pokaže okvir npr. A3 brez vsega. Mimogrede a je potrebno v layout book tudi kaj skopirati al se potem ko damo v view map to samo tja prenese. Zagotovi je nekaj v layerjih ker jih izklopi samo ne vem kaj in kako-
simona is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2014, 12:00   #7
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Verjetno je težava z lajerji. View map si zapomni vklopljene lajerje, tako da či jih samo vklopiš in nato ponovno aktiviraš pogled v View Map se bodo zopet izklopili.

Poskusi takole. Odpri pogled v view map. Nato odpri nastavitve lajerjev in vklopi tiste ki jih rabiš. Nato v navigatorju z desno tipko na miški klikni na izbran pogled. V meniju izberi View Settings. Čisto pri vrhu je gumb Get Current Window Settings. Klikni ga in nato zapri to okno. Sedaj bi morali biti lajerji nastavljeni. Če potem na layoutu pogledaš tistega, ki vsebuje ta pogled bi moralo biti vse vidno.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2014, 12:02   #8
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Na Layout praktično nikoli nič ne kopiramo ali rišemo. Vse mora biti nastavljeno v pogledu (view map) in Master layoutu, ki naj vsebuje le glavo in kakšne opombe, ki so vedno na listu.

Pravilno delo z View Map je bistvenega pomena za pravilen izris dokumentov v layoutih. Se ga pša ne da opisati v enem ali dveh stavkih.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2014, 12:04   #9
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Poglej si ta video
https://www.youtube.com/watch?v=9kjQnI20Y2g
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2014, 17:21   #10
simona
Začetnik
 
Registriran dne: 10.04.2014
Prispevki: 7
simona is on a distinguished road
Privzeto

Hvala. Tako mi sedaj pokaže tudi v view map. samo glave mi pa še vedno ne pokaže. jo bom probala od nekod prekopirat.
simona is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda izklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 06:58.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.