logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Objekti, knjižnice, GDL
Osveži stran Posodobitev in izguba knjižnic

Odgovori
 
Orodja
Star 30.05.2017, 14:29   #1
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto Posodobitev in izguba knjižnic

Živjo,

ravno sem inštalirala verzijo 20, prej sem imela 19. Elementi knjižnice manjkajo, ali jih lahko kje dobim in importam celo knjižnico iz archicada 19?

Ali bi bila rešitev, da inštaliram še verzijo 19 in dobim knjižnico tudi v 20?


Hvala
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 30.05.2017, 14:57   #2
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

z inštalacijo AC 20 je bila inštalirana tudi knjižnica. Ko odpreš projekt narejen s staro verzijo bi te moralo vprašati ali migrira elemente knjižnice in to stori samodejno. Drugače pa je treba v library manager in naložiti knjižnico za AC20. Če se le da ne mešamo knjižnic različnih verzij.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 31.05.2017, 16:49   #3
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Aha, ok razumem.
Včasih, ko odprem star projekt v novi verziji, je moteče s temi manjkajočimi elementi, verjetno jih lahko samo importam.
Poskusila sem tu: https://ibb.co/ghGBLv, ampak ne uspem.
Sklepam, da bi celotno knjižnico Archicada 19 lahko dobila nekje online in jo imporatala ročno?
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 01.06.2017, 07:11   #4
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Ko odpreš star projekt v novi verziji, archicad poskusi zamenjati objekte z njihovo novo verzijo. Standardni objekti (okna, vrata, pohištvo) običajno gredo skozi brez problemov. Če še vedno javi manjkajoče objekte je razlog lahko:
-objekt ni sestavni del knjižnice in si ga dobila drugje
-objekt je v novi verziji tako spremenjen, da ga samodejno ne more zamenjat.

V prvem primeru moraš imeti objekt nekje na računalniku in ga ponovno naložiš z Library managerjem, v drugem primeru pa ne nalagaš celotne knjižnice AC19 poleg AC20, ker boš dobila ogromno podvojenih objektov, pa če nekaj 100MB veliko knjižnico boš pripela k projektu. Uporabi gumb Migrate libraries. Ta naloži posebno knjižnico, ki je sestavljena le iz objektov, ki jih ni mogoče avtomatsko pretvoriti v zadnjo verzijo.

Če kljub vsemu še manjkajo elementi, je najbolje da odpreš zavihek Missing library parts in pogledaš kateri objekti so to in koliko jih je. Če jih ni veliko jih zamenjaj ročno z ustreznim elementom iz knjižnice AC20.

Seveda pa lahko inštaliraš tudi AC19 in njegovo knjižnico uporabiš v AC20, vendar ne priporočam da sta hkrati obe skupaj.
Pripete datoteke
knjiznice.png‎  
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 01.06.2017, 08:07   #5
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Pozdrav,

hvala za odgovor, bom zamenjala z novimi objekti, ni jih veliko.
V bistvu me motijo samo vrata, ki so v knjižnici 20 v tlorisu drugačna. Jaz bi želela navaden črno bel tloris, tu so pa z nekim čudnim fillom.https://ibb.co/m6vcAv
arhitektka is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 22:58.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.