logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Splošno o ArchiCADu
Osveži stran Wireframe

Odgovori
 
Orodja
Star 02.11.2012, 00:16   #1
Valuk
Začetnik
 
Registriran dne: 02.11.2012
Prispevki: 6
Valuk is on a distinguished road
Privzeto Wireframe

Zdravo,

popoln začetnik v Archicadu, naj to povem najprej.

V glavnem, narišem steno, iz večih segmentov, oz. sestavljeno iz posameznih panelov, dolžine 1 m.
Pogledam v wireframeu, da bi se ti posamezni paneli videli, vendar kljub temu prikaže npr. 10 m dolgo steno v enem kosu.

Torej, moje vprašanje je, kako preprečim to združevanje stenskih delov v celoto?

Za info bom zelo hvaležen!
Valuk is offline   Reply With Quote
Star 02.11.2012, 08:36   #2
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Stene imajo enak material. ArchiCAD v 3D oknu stene ki imajo enak material in so v isti ravnini prikaže kot eno steno. SPremeni material, pa bo.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 02.11.2012, 16:48   #3
Valuk
Začetnik
 
Registriran dne: 02.11.2012
Prispevki: 6
Valuk is on a distinguished road
Privzeto

Uh, hvala, sem probal.
Sicer je malo zamudno pri dolgih stenah, ampak, če ni druge ok.

Imam pa še eno povprašanje, ki spada sicer v drugo temo:
V Archicad si uvozim xref dwg iz autocada, kjer imam vse dimenzije v milimetrih.
Potem pa mi Archicad vse kote kaže v metrih. Sicer enako dimenzijo, pravilno kotirano, le, da je v metrih.
Kako bi lahko nastavil, da kote ostanejo v milimetrih?

Hvala!
Valuk is offline   Reply With Quote
Star 02.11.2012, 17:47   #4
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Options/ Project Preferences/ Working Units.....mm!
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 je trenutno dosegljiv   Reply With Quote
Star 03.11.2012, 00:50   #5
Valuk
Začetnik
 
Registriran dne: 02.11.2012
Prispevki: 6
Valuk is on a distinguished road
Privzeto

Ja, to sem probal, pa kljub temu ne gre.

V čem je lahko problem?
Valuk is offline   Reply With Quote
Star 03.11.2012, 10:16   #6
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Poskušaj vnesti različne vrednosti v DWG Translation settings
Pripete datoteke
DWG Translation Units.jpg‎  
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 je trenutno dosegljiv   Reply With Quote
Star 03.11.2012, 14:25   #7
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Če so mere pravilne, samo merske enote ne, potem je treba nastaviti v meniju Options/Project preferences/dimension
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 11:29.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.