logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Uvoz in izvoz projektov (DWG, DXF, PDF, IFC,...)
Osveži stran prenos 3d modela iz autocada (map 3d 2010) v archicad (izobraževalna verzija 15)

Odgovori
 
Orodja
Star 20.09.2012, 00:04   #1
maia maia
Začetnik
 
Registriran dne: 19.09.2012
Prispevki: 4
maia maia is on a distinguished road
Privzeto prenos 3d modela iz autocada (map 3d 2010) v archicad (izobraževalna verzija 15)

živjo, sem začetnik in za spremembo arheolog in ne arhitekt :-)

kako uvoziš autocad file (v 3D) z geodetsko pobranim terenom in strukturami na terenu v archicad tako, da imaš že takoj 3d sliko?

konkretno: na terenu smo pobrali pike zgornje in spodnje linije zidu (v cadu potem povezane v 3d polyline), zdaj pa pa bi rada v archicadu 3d model demodelirala in dopolnila z novimi informacijami (stari podatki o izkopavanjih v kombinacijami z dejanskim stanjem na terenu).

upam, da sem razumljivo razložila:-)

najlepša hvala!
maia maia is offline   Reply With Quote
Star 20.09.2012, 12:04   #2
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

1. To pa ne bo šlo. ArchiCAD ne prikaže 3D polyline v prostoru, ampak jih pretvori v 2D polilinije. Pike bi morale biti povezane s 3D Face ploskvami v AutoCAD MAP.

To bi potem uvozila v ArchiCAD z ukazom MERGE.


2. Lahko pa bi uporabila geodetske izmere: geodet vam bi moral poslati .txt datoteko s 3D koordinatami točk izmerjenih na terenu.
To datoteko potem v ArchiCAD-u pretvoriš v MESH z ukazom Design/Place Mesh from Surveyors Data....
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.

Last edited by andromeda55; 20.09.2012 at 12:09.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 20.09.2012, 21:59   #3
maia maia
Začetnik
 
Registriran dne: 19.09.2012
Prispevki: 4
maia maia is on a distinguished road
Privzeto

Hvala za odgovor, ampak ne dela.

Če v archicadu preko place mesh from surveyors data hočem vpeljat txt (primer v priponki), mi napiše >> ArchiCAD cannot interpret the data in this file.

Pomoč?
Attached Files
File Type: zip HERKUL 2012.zip‎ (20,4 KB, 2 views)
maia maia is offline   Reply With Quote
Star 20.09.2012, 23:05   #4
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Teh podatkov ne bi prebral noben program. Potrebno jih je bilo še malo prečistiti pred uvozom v ArchiCAD. To pa je končni rezultat:
Pripete datoteke
HERKUL 2012_3D Mesh.jpg‎  
Attached Files
File Type: zip HERKUL 2012.ZIP‎ (142,7 KB, 5 views)
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 21.09.2012, 14:32   #5
maia maia
Začetnik
 
Registriran dne: 19.09.2012
Prispevki: 4
maia maia is on a distinguished road
Privzeto

Super, najlepša hvala zaenkrat :-)
maia maia is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Prenos objektov iz SketchUp-a v Archicad include Uvoz in izvoz projektov (DWG, DXF, PDF, IFC,...) 1 04.11.2011 19:45
ArchiCAD 14 študentska verzija gorazd Splošno o ArchiCADu 0 20.07.2010 09:40
ArchiCAD akademija 2010 gorazd Splošno o ArchiCADu 0 20.05.2010 16:18


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 22:19.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.