logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Izdelava popisov in količin
Osveži stran dodajanje in urejanje celic

Odgovori
 
Orodja
Star 21.02.2011, 10:30   #1
dobius
Začetnik
 
Registriran dne: 18.12.2008
Prispevki: 5
dobius is on a distinguished road
Privzeto dodajanje in urejanje celic

Kako lahko poljubno uredim položaj in obliko celic v popisih, tako kot je razvidno na sliki (celici Debelina in Prostornina sta pod celico Komponenta)? Iščem povsod pa nikjer ne najdem.
dobius is offline   Reply With Quote
Star 21.02.2011, 12:32   #2
support
Administrator
 
support's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 87
support is on a distinguished road
Privzeto

Najprej klikni v eno od celic (recimo celico Debelina) nato s pritisnjeno tipko Shift še v sosednjo celico (višina). Nato na gumb Header Options in Insert Cell Header Above, pa je.
Pripete slike
 
__________________
ArchiCAD 14, Macbook Pro, OSX Leopard, 4 GB ram
support is offline   Reply With Quote
Star 21.02.2011, 23:27   #3
dobius
Začetnik
 
Registriran dne: 18.12.2008
Prispevki: 5
dobius is on a distinguished road
Privzeto

Super.. hvala!
dobius is offline   Reply With Quote
Star 23.02.2011, 17:23   #4
dobius
Začetnik
 
Registriran dne: 18.12.2008
Prispevki: 5
dobius is on a distinguished road
Privzeto

Še par vprašanja imam:
1. V stolpcu "Material" ja npr. notranja nosilna stena sestavljena iz 2,5 cm ometa na vsaki strani in modularne opeke debeline 20 cm.
Kako bi moral narediti, da bi mi vsako plast ometa napisalo posebej, torej 2,5 cm omet - MO 20 cm - 2,5 cm omet? Vem, da lahko v nastavitvah uporabim dve različni šrafuri omet_A in omet_B, ampak ali obstaja še kak drug možen parameter, ki bi lahko uporabil? Če je več sten enakega tipa, debelino slojev kar sešteva in to mi ne ustreza.
2. pri zunanji steni ZZ-01 narobe izračunava površino slojev na zunanji strani saj imajo vsi sloji enako kvadraturo, čeprav to ni res. Kako bi dosegel, da bi pravilno izračunalo vsak sloj posebej? Kako vi rešujete ta problem in katere parametre uporabljate?



Poizkušam narediti popis materialov, kjer so mi najpomembnejše količine (površina in prostornina) glavnih slojev v sestavu, ne mislim pa se ubadati z dodeljevanjem raznih Property Databases vsakemu zidu posebej. Sedaj spet vprašanje ali uporabljati Interactive Schedules ali kar že narejene Elements in Zone Lists...

objekt:
nastavitve:
dobius is offline   Reply With Quote
Star 24.02.2011, 08:35   #5
support
Administrator
 
support's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 87
support is on a distinguished road
Privzeto

Poskusi izklopiti gumbek "Show uniform items as single entry"
Pripete datoteke
popis.jpg‎  
__________________
ArchiCAD 14, Macbook Pro, OSX Leopard, 4 GB ram
support is offline   Reply With Quote
Star 24.02.2011, 09:58   #6
dobius
Začetnik
 
Registriran dne: 18.12.2008
Prispevki: 5
dobius is on a distinguished road
Privzeto

To sem že poizkusil, a ni to to. Če imamo po en zid vsakega tipa je to vredu, če pa imamo npr. 4 stene z isto oznako, pa našteje vsak sloj posebej in nastane prava zmeda.
dobius is offline   Reply With Quote
Star 24.02.2011, 11:03   #7
support
Administrator
 
support's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 87
support is on a distinguished road
Privzeto

Če želiš da imaš vsak zid posebej, mora vsak imeti svoj ID.
Pripete datoteke
sloji.jpg‎  
__________________
ArchiCAD 14, Macbook Pro, OSX Leopard, 4 GB ram
support is offline   Reply With Quote
Star 24.02.2011, 14:46   #8
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 235
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

[QUOTE=dobius;818]Še par vprašanja imam:
1. V stolpcu "Material" ja npr. notranja nosilna stena sestavljena iz 2,5 cm ometa na vsaki strani in modularne opeke debeline 20 cm.
Kako bi moral narediti, da bi mi vsako plast ometa napisalo posebej, torej 2,5 cm omet - MO 20 cm - 2,5 cm omet? Vem, da lahko v nastavitvah uporabim dve različni šrafuri omet_A in omet_B, ampak ali obstaja še kak drug možen parameter, ki bi lahko uporabil? Če je več sten enakega tipa, debelino slojev kar sešteva in to mi ne ustreza.
2. pri zunanji steni ZZ-01 narobe izračunava površino slojev na zunanji strani saj imajo vsi sloji enako kvadraturo, čeprav to ni res. Kako bi dosegel, da bi pravilno izračunalo vsak sloj posebej? Kako vi rešujete ta problem in katere parametre uporabljate?



1. Ne vem kako ti je to uspelo. Če pogledaš mojo sliko, boš videl, da je vsak sloj zidu posebej (4× termoblok, 2×4 ometi_zunaj+znotraj, 4×termoizolacija). Vsi 4-je zidovi imajo isti ID (AA-01).

2. Sloji zidov imajo enako površino glede na lego referenčne črte (notranji/zunanji). Na voljo sta samo ti 2 možnosti, jaz nisem našel dodatnih.

Priložil sem mojo Tabelo za popis ZIDOV.
Pripete datoteke
Tabela ZIDOV po ID_3.jpg‎  
Attached Files
File Type: zip Popis ZIDOV po ID oznakah.zip‎ (2,5 KB, 17 views)
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 28.02.2011, 17:37   #9
dobius
Začetnik
 
Registriran dne: 18.12.2008
Prispevki: 5
dobius is on a distinguished road
Privzeto

Hvala za poslan popis! Bom podrobneje pogledal.
dobius is offline   Reply With Quote
Odgovori

Ključne besede
celice , popisi

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Urejanje elementov Monči 2D in 3D modeliranje 6 24.03.2010 06:29


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 03:34.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.