logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Izdelava popisov in količin
Osveži stran popisi - stopnišče

Odgovori
 
Orodja
Star 20.10.2010, 13:35   #1
anomis
Začetnik
 
Registriran dne: 20.10.2010
Prispevki: 10
anomis is on a distinguished road
Privzeto popisi - stopnišče

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, kako naj zvem prostornino npr. AB stopnic, ker pri popisu mi da kar vrednost količina =1.

Hvalla za pomoč.

Aja pa še tole, če odrežem steno pod streho s solid element operation ali mi to uposteva pri samem popisu sten?

LPA
anomis is offline   Reply With Quote
Star 20.10.2010, 17:56   #2
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

1. Označiš stopnice, greš v Navigatorju na rubriko LISTS>Stairs/Name _Id in se ti odpre novo okno s podatki o količinah.

2. DA
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 22.10.2010, 09:40   #3
anomis
Začetnik
 
Registriran dne: 20.10.2010
Prispevki: 10
anomis is on a distinguished road
Privzeto

Imam pa še eno vprašanje: pri popisih kompozitnih sten (modularna opeka + izolacija? mi pri popisu vse skupaj sešteje. Kje se lahko to nastavi, da mi to odšteje oz. mi loči. Zanima pa me še. kako bi npr. odštela medetažno ploščo od zidov, ki so zaradi prikaza izolacije povlečeni preko plošče.

Hvala
anomis is offline   Reply With Quote
Star 22.10.2010, 13:25   #4
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

To bo pa malo težko šlo. Če imaš samo 2-slojni zid, moraš postaviti referenčno črto na stik med obema slojema (PAZI...zaradi tega se zidovi v tlorisih PREMAKNEJO!!). V popis zidov potem dodaš še 2 dodatna parametra za ZIDOVE....Volumen zidu na levi strani referenčne črte in Volumen zidu na desni strani referenčne črte.

Uporabi SEO (bulanje)....plošča odreže del zidov do izolacije.
Pripete datoteke
Tlak v prerezu.JPG‎  
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 22.10.2010, 14:05   #5
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Poglej si te teme na ArchiCAD-Talk forumu:
http://archicad-talk.graphisoft.com/...+skin+material

http://archicad-talk.graphisoft.com/...all+vol+volume
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 22.10.2010, 15:42   #6
anomis
Začetnik
 
Registriran dne: 20.10.2010
Prispevki: 10
anomis is on a distinguished road
Privzeto

hvala za odgovor. moram malo prebrat...

Sem mislilam da bo bolj enostavno
anomis is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Popisi, površine sten, oken, strehe princ Izdelava popisov in količin 7 04.05.2012 09:36


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 06:44.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.