logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Uvoz in izvoz projektov (DWG, DXF, PDF, IFC,...)
Osveži stran Shranjevanje v dwg (arch v13) iz layouta

Odgovori
 
Orodja
Star 01.03.2010, 10:09   #1
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto Shranjevanje v dwg (arch v13) iz layouta

LP!

Najprej zgodba:
V ver10 Archicad smo že lahko delali z Publisherjem in smo si morali za shranjevanje iz layouta v dwg pripraviti eno podlogo translatorja v katerem smo mu nastavili barve, ...
z ver11 in ver 12Archicad smo morali za vsako merilo, ki smo ga pripravili v layoutu
narediti svoj translator tako, da več ko smo imeli različnih risb z različnimi merili več translatorjev smo potrebovali, edina sreča da se je dalo te translatorje shraniti in jih uporabljati v drugih datotekah.

No sedaj pa zgodba v ver13 Archicad, ti translatorji ne delujejo več
tudi če si naredite nove iz čistega začetka ne gre. Ne glede na to kakršni koli scale vtipkate noter zmeraj dobite isto risbo v dwg, pa ko bi bila vsaj 1:1 glede na risanje NE nE ..

Brez tega pa Publisher ni uporaben

Dodal sem vam en primer iz slovenske podloge pripravljen na PILONU ter narisal par sten. Ter jih dal na layout in ??

POMOČ!!
Pripete datoteke
translation.jpg‎  
Attached Files
File Type: zip Primer v13.zip‎ (1,30 MB, 2 views)
__________________
ArchiCad 13, Avtocad 2002 LT, XP,

Last edited by bos 3D; 02.03.2010 at 07:17.
bos 3D is offline   Reply With Quote
Star 01.03.2010, 13:38   #2
anonymous
Začetnik
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Nekje
Prispevki: 29
anonymous is on a distinguished road
Privzeto

Kaj pa bi rad dosegel? Napisal si samo da ne dela? Kolikor te razumem imaš risbo na layoutu in bi rad s publisherjem zapisal DWG. To zagotovo dela, verjetno pa nisi zadovoljen s tem, kar dobiš v acadu. Kakšno merilo? Ta slika, ki si jo poslal, in nastavitve na njej so za IMPORT DWG v ArchiCAD in ne za EXPORT.

Ali hočeš zapisat v model ali paper space? V kakšnem merilu imaš risbo na layoutu?
anonymous is offline   Reply With Quote
Star 02.03.2010, 07:33   #3
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto re:

Najprej se opravičujem za včeraj proloženo datoteko, ker nisem pripel taprave (zip), sem zamenjal.
Torej rad bi iz layouta shranil v dwg ModelSpace, "npr podloga za faznika"
zatakne se pa pri shranjevanju, neglede na to kakšen scale faktor vpišem je v dwg zmeraj enak rezultat. (velikost risbe v model space)
Scale factor se nastavlja samo v :
->File
->File special
->DXF-DWG Translation Set up:
Draving unit
value of 1 dxf/dwg Draving unit in Archicad

drugje jaz ne najdem, kje bi še lahko scale factor nastavljal.

Po tem postopku sem delal v 11 ter 12 archicad in deluje.

Torej kaj naj storim da bom dobil iz layouta (poljubno merilo 1:5,1:10,1:50,1:100,...) za 1 meter na risbi v Archicadu
v dwg 1 enoto v modelspace
__________________
ArchiCad 13, Avtocad 2002 LT, XP,
bos 3D is offline   Reply With Quote
Star 02.03.2010, 12:23   #4
support
Administrator
 
support's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 87
support is on a distinguished road
Privzeto

Tisti "scale" je samo za uvoz DWGja v ArchiCAD in z izvozom nima veze. Ko shranjuješ layout, se po defaultu layout zapiše v paperspace. V nastavitvah DWG translatorja lahko nastaviš, da se poleg paper space pogled (view) zapiše tudi v model space. Sedaj imš zopet možnost da izbereš "croped view content" ali "full view content".

Tvoj primer sem torej zapisal v dwg s pomočjo publisherja in nastavil enote "drawing units" v translatorju na meter, ter "opcijo papers space with full views content". Ta možnost sedaj v model space postavi risbo v originalnem merilu.

Ko sem odprl v acadu sem lepo dobil paperspace skupaj z okvirjem in tloris v model space v istem merilu (1:1).
Pripete datoteke
Screen shot 2010-03-02 at 13.19.52.jpg‎   acad.jpg‎  
Pripete slike
 
__________________
ArchiCAD 14, Macbook Pro, OSX Leopard, 4 GB ram
support is offline   Reply With Quote
Star 03.03.2010, 11:45   #5
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto

Hvala za odgovor deluje.

Moj odsnovni problem je bil da sem v nastavitvah shranjeval pri
Save layout into : Modelspace
in pol sem rabil še scale factor.
V dwg sem za rezulat dobil podlogo z glavo vred.

in v 12 je to delovalo v 13 pa sem bil kar naenkrat v temi.

Je pa ta vaš način pravilen in enostavnejši.
__________________
ArchiCad 13, Avtocad 2002 LT, XP,
bos 3D is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Shranjevanje v EPS Primož Uvoz in izvoz projektov (DWG, DXF, PDF, IFC,...) 1 09.04.2009 07:51


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 00:49.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.