logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Splošno o ArchiCADu
Osveži stran Učenje osnov

Odgovori
 
Orodja
Star 29.03.2010, 23:03   #11
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

v čem je pa problem, da mi program ne pusti shraniti stopnic v teamwork načinu, ki jih sam naredim?
Pripete datoteke
stopnice.JPG‎  
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 31.03.2010, 08:01   #12
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Kako si prijavljen v teamwork?

Po moje je kaj narobe s pravicami.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 31.03.2010, 20:25   #13
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

bomo malo prečekirali pravice, če ne pa bom stopnice zrisal na novem projektu, jih dal v knjižnico in na onem drugem modelu probal vstaviti iz knjižnice.

zanima me še, kje se da nastaviti, da ZONE ni občutljiva na vrata? to je namreč fajn pri straniščih, kjer je veliko vrat in da bi vse skup bila ena sama zona.
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 01.04.2010, 08:49   #14
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

To pa mislim da ne bo šlo avtomatično. Meje zone boš moral definirati s polylinom.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 14.04.2010, 12:34   #15
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

kako se da v AC risat takšne in drugačne rebraste plošče, katere deli (rebra, nosilci) niso po vsej širini ampak samo na vsake toliko metrov. ter kako se nariše še druge dejale fasadnih pasov, kot naprimer na sliki.
Pripete datoteke
6512.jpg‎  
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 21.04.2010, 08:06   #16
anonymous
Začetnik
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Nekje
Prispevki: 29
anonymous is on a distinguished road
Privzeto

Detalje običajno zrišem kar z 2D elementi (filli, črtami). Odločit se moraš do kod modeliraš 3D, kje pa je hitreje z 2D risbo. Večino takih detaljev nato shranim posebej, da jih uporabim na drugih projektih, če je možno.
anonymous is offline   Reply With Quote
Star 22.04.2010, 19:12   #17
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

ok. tudi sam sem premišljeval v tej smeri, da bi take stroge detajle, kot je ta na sliki narisal v 2D in potem samo naredil link.

pri risanju navadne črte (line) me zanima, če se da kje našimat debelina črte. imaš tip, barvo, puščico itd, debelino črte pa nikjer nisem zasledil, da se na določit.
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2010, 07:50   #18
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Debelina in barva je določena s peresom. Poglej v Document/Pen sets.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 08.06.2010, 23:56   #19
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

zanima me, kje se da nastaviti kote tako, da bi neglede na to kako spreminjam merilo bile kote normalno vidne. ker če npr. narišem 100m zid in ga pokotiram, takrat ko imam na zaslonu cel zid je kota napisana tako na majhno, da ni čitljiva. če želim prebrati koto, moram zelo zoomirat.

a obstaja kašna funkcija, ki velikost pisave kote avtomatsko prilagodi tako, da je kota vedno čitljiva brez ročnega spreminjanja velikosti pisave. vsaj pri layoutu. ker drugače je potrebno za vsako drugačno merilo ročno spreminjat in poskušat velikost pisave, pri kateri bo kotna mera vidna.
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 09.06.2010, 13:07   #20
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 235
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Citiraj:
Originally Posted by LeonP Poglej prispevek
zanima me, kje se da nastaviti kote tako, da bi neglede na to kako spreminjam merilo bile kote normalno vidne. ker če npr. narišem 100m zid in ga pokotiram, takrat ko imam na zaslonu cel zid je kota napisana tako na majhno, da ni čitljiva. če želim prebrati koto, moram zelo zoomirat.

a obstaja kašna funkcija, ki velikost pisave kote avtomatsko prilagodi tako, da je kota vedno čitljiva brez ročnega spreminjanja velikosti pisave. vsaj pri layoutu. ker drugače je potrebno za vsako drugačno merilo ročno spreminjat in poskušat velikost pisave, pri kateri bo kotna mera vidna.

Jaz menim, da NE OBSTAJA.
Če bi rad imel tekst kote dobro viden na ekranu, bi moral vse kotirati 2×:
1. Velike kote........izbereš Vidnost Konstrukcije CORE ONLY in kotiraš
2. Normalne kote...izbereš Vidnost Konstrukcije ENTIRE STRUCTURE in kotiraš
Ne vem, če se ti to izplača.

Velikost tekstov in kot na LAYOUT-ih je vedno enaka ne glede na merilo risbe, razen če spremeniš vrednost DRAWING SCALE (= merilo načrta na Layout-u) tako, da ni enako vrednosti ORIGINAL SCALE (= merilo načrta v View Map).
Pripete datoteke
TEST_Kote.jpg‎   TEST_Kote 2.JPG‎  
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Video tutoriali za učenje ArchiCADa gorazd Triki in nasveti 1 01.10.2011 19:10


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 23:58.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.