logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > Vizualizacije in animacije > Artlantis Render in Studio
Osveži stran Neonska svetloba

Odgovori
 
Orodja
Star 09.02.2009, 09:00   #1
bos 3D
Član
 
bos 3D's Avatar
 
Registriran dne: 10.09.2008
Lokacija: Dramlje
Prispevki: 44
bos 3D is on a distinguished road
Privzeto Neonska svetloba

Zanima me če je že kdo delal z neonsko lučjo,
obstaja morda kakšen element ,ki ti da linijsko svetlobo in ne točkovne.
bos 3D is offline   Reply With Quote
Star 09.02.2009, 10:07   #2
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Poskusi objektu dati Neon Light Shader. Neonko zmodeliraš v ArchiCADu in v Artlantisu površini določiš ta Shader. Pravzaprav ga lahko nalepiš na katerokoli površino.

Hiter poskus na sliki:
Pripete datoteke
ACCamera.jpg‎  
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 26.03.2009, 12:39   #3
::r::
Začetnik
 
Registriran dne: 26.03.2009
Prispevki: 3
::r:: is on a distinguished road
Privzeto neon

Citiraj:
Originally Posted by gorazd Poglej prispevek
Poskusi objektu dati Neon Light Shader. Neonko zmodeliraš v ArchiCADu in v Artlantisu površini določiš ta Shader. Pravzaprav ga lahko nalepiš na katerokoli površino.

Hiter poskus na sliki:
zelo nobl tole .... ampak kaj, če nimaš Artlantisa? in delaš samo v Archicadu :confused:
::r:: is offline   Reply With Quote
Star 29.03.2009, 11:57   #4
support
Administrator
 
support's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 87
support is on a distinguished road
Privzeto

V ArchiCADu ni enostavno narediti neonske cevi. V knjigi "Lightworks in ArchiCAD" je eno poglavje namenjeno temu z nekaj lepimi primeri, vendar žal nimam te knjige. Nekaj navodil je tudi tukaj:

http://archicad-talk.graphisoft.com/...ght=neon+light
__________________
ArchiCAD 14, Macbook Pro, OSX Leopard, 4 GB ram
support is offline   Reply With Quote
Star 10.04.2009, 11:34   #5
::r::
Začetnik
 
Registriran dne: 26.03.2009
Prispevki: 3
::r:: is on a distinguished road
Privzeto

Instaliral Artlantis Render in še vedno imam problem... sem naredil Neon efekt ampak je problem, ko hočem vnesti barvni Neon... narejena luč je vedno bela!!! svetloba pa barvna...
Je mogoče že kdo reševal ta problem?
prilagam 3 verzije za debato...




::r:: is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 14:33.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.