logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > 2D in 3D modeliranje
Osveži stran streha

Odgovori
 
Orodja
Star 07.04.2017, 15:27   #11
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Vse so multiplane,

ampak, so nekatere narejene kar z magic toolom.
Mogoče je omejitev, da se lahko to sleme spreminja le na preprostih objektih?

Last edited by arhitektka; 23.05.2017 at 21:50.
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 09.04.2017, 21:49   #12
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Sem ugotovila rešitev

Samo spremeniti jih moram iz multiplane roof v single plan.
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 23.05.2017, 21:28   #13
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Živjo!

delam objekt (zgolj situacijsko/konceptno), ampak imam težave pri prikazu prerezov, fasad/streh v avtocadu.

Kako bi recimo lahko elemente med seboj združila (steno s streho) ali pa obe strani strehe, da ne bi imela teh črt pri stičiščih:
https://ibb.co/mpqRiF
V tlorisu in 3D je sicer OK.

Obenem me zanima še, kako nastavavim, da bodo fasade bele tu:
https://ibb.co/fi7vca

hvala )

Last edited by arhitektka; 23.05.2017 at 21:50. Razlog: težave pri vstavljanju slike
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 23.05.2017, 22:03   #14
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Pa še eno vprašanje imam: zakaj se določene stvari (vklop/izklop layerjev strehe npr) ne posodablja/sinhronizira med modelom in layout viewem?

arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 24.05.2017, 09:28   #15
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Na ta vprašanja se pa težko odgovori, brez da bi videl projekt.
1. ali sta streha in stena sploh združeni (funkcija connect)
2. za bele fasade ne razumem vprašanja
3. Na layoute VEDNO postavljamo View-e. View oz. pogled ima svoje nastavitve, ki so bile aktivne ko smo view kreirali. Če naknadno spremeniš kakšno vidnost layerjev ali kake druge nastavitve, se to seveda ne prenese na layout. Spremeniti jih moramo na pogledu (view).

Tole zadnje je sicer širša tema, ki je ni mogoče razložiti v dveh stavkih, ampak vidimo, da veliko uporabnikov ne uporablja pravilno navigatorja: Project Map->View Map->Layout Book->Publisher.
Predlagam ogled tutorialov
https://youtu.be/9kjQnI20Y2g
https://youtu.be/RfuXeVQCK7g
https://www.youtube.com/watch?v=6c3cwcsNPdw
Najbolje pa vseh.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 24.05.2017, 14:58   #16
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Živjo!


hvala za vse!
ja, v bistvu sem res navigator uporabljala na drugačen način, tako, da hvala za tole

Za fasade me zanima, kako bi jih nastavila, da so popolnoma bele, tu pri fasadah: https://ibb.co/kMwu3F

Lahko tudi fajl pošljem, mail?

hvala, lp
arhitektka is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
ZELENA STREHA Z NAKLONOM Rebi 2D in 3D modeliranje 2 30.11.2012 14:48
streha zvonebl 2D in 3D modeliranje 18 15.03.2011 09:15
streha aaa 2D in 3D modeliranje 1 14.04.2009 14:18


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 04:32.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.