logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Splošno o ArchiCADu
Osveži stran izklopijo se mi merske enote

Odgovori
 
Orodja
Star 09.01.2013, 16:36   #1
Gasko
Začetnik
 
Registriran dne: 27.06.2010
Prispevki: 5
Gasko is on a distinguished road
Privzeto izklopijo se mi merske enote

Lepo pozdravljeni!

Po nekaj tednih risanja se mi je že večkrat zgodilo da so se mi izklople merske enote. in sicer ko hočem narisat zid se mi je prej ob zidu izpisovala dolžina le tega , sedaj pa ni več tega izpisa.

V kolikor pa program zbrišem in ga ponovno naložim pa ponovno funkcijonira!

Je kaka rešitev glede tega ali je najbolje ponovno naložit program. ?

lp
Gasko is offline   Reply With Quote
Star 09.01.2013, 18:49   #2
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 235
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

Misliš na "Tracker"?

1. Med risanjem ga lahko vključiš na paleti "Standard"
2. Vključiš ga lahko v WE / Tracker and...
3. Lahko da se je premaknil na položaj izven zaslona in ga zato ne vidiš. To nastaviš v WE / Dialog Boxes and Palettes
Pripete datoteke
Tracker ON_OFF button.jpg‎   WE - Tracker_01.jpg‎   WE - Pet Palletes.jpg‎  
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 13.01.2013, 11:44   #3
Gasko
Začetnik
 
Registriran dne: 27.06.2010
Prispevki: 5
Gasko is on a distinguished road
Privzeto

Hvala za odgovor. Mi je uspelo nazaj vzpostavit funkcijo.

Zanima me še kje je možno naložit dodatno zbirko pohištva oziroma opreme, kaj modernejšega, oziroma če je sploh na voljo ta zadeva.

hvala
Gasko is offline   Reply With Quote
Star 13.01.2013, 18:26   #4
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Seveda. Če imaš ArchCAD 16 potem je tu predvsem bimcomponents.com če pa tam ne najdeš je pa še vse polno knjižnic na netu. V skrajnem primeru tudi uvoz objektov iz 3DS formata.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 13.01.2013, 18:36   #5
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Tukaj je zbranih nekaj povezav do objektov za download:http://forum.archicad.si/showthread.php?t=69
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 14.01.2013, 17:06   #6
Gasko
Začetnik
 
Registriran dne: 27.06.2010
Prispevki: 5
Gasko is on a distinguished road
Privzeto

kaj pa za archi cad15
Gasko is offline   Reply With Quote
Star 15.01.2013, 08:20   #7
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Vse kar je na linku v prejšnjem postu, razen bimcomponents, ki je samo za 16. Mogoče narobe sklepam, ampak če imaš študentsko verzijo, ne vidim razloga da ne bi imel šestnajstice.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Enote - začetne nastavitve Martina Splošno o ArchiCADu 1 06.04.2010 08:00


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 23:55.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.