logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > 2D in 3D modeliranje
Osveži stran risanje terena iz geodetskega posnetka

Odgovori
 
Orodja
Star 06.06.2014, 10:44   #1
princ
Član
 
Registriran dne: 22.12.2009
Prispevki: 96
princ is on a distinguished road
Privzeto risanje terena iz geodetskega posnetka

Pozdravljeni,

kakšna je najhitrejša pot modeliranja terena s pomočjo geodetskih točk? Nimam nobene datoteke s točkami, risal bi ročno.

LP
princ is offline   Reply With Quote
Star 06.06.2014, 19:56   #2
andromeda55
Profesionalec
 
andromeda55's Avatar
 
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 236
andromeda55 is on a distinguished road
Privzeto

1. S pomočjo članka "Osvojimo teren" v reviji KLIK 61, avtor Gorazd Rajh
2. Lahko tudi prebereš PDF dokument "Terrain Modeling.pdf"
3. ArchiCAD Help "Mesh"
Attached Files
File Type: zip Terrain Modeling.zip‎ (1,63 MB, 13 views)
__________________
Win 10 Pro x64, Core i7 4770 3.4 GHz, RAM 8GB, SSD Samsung 850 Evo 250GB + HD 500GB, Nvidia GTX660 2GB, ohišje Fractal Design ARC Midi R2, ArchiCAD 14-20.

Last edited by andromeda55; 06.06.2014 at 19:59. Razlog: dodajanje priponke
andromeda55 is offline   Reply With Quote
Star 07.04.2017, 11:19   #3
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Živjo,

iz dwg datoteke palstnic usvtarjam teren. Poznam postopek z določanjem višin plastnic v mesh toolu ...
V avtocadu imajo te plastnice podatke o višini, ali se ti podatki potem prepoznajo tudi v archicadu (jaz jih ne najdem) in obstaja hitrejši način delanja terena? Torej, da ne rabim višin ponovno vstavljati sama?

Hval za odgovor.
lp
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 07.04.2017, 14:49   #4
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Če je v DWGju teren napravljen v 3D potem sega uvozi kot 3D objekt, če pa so samo plastnice na nekli višini pa jih moramo po znanem postopku spremeniti v teren
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 10.04.2017, 14:08   #5
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Živjo,

upam, da ni neumno vprašanje, ampak ali obstaja kakšen hint, da vse plošče (objekte premaknem do stičišča terena? https://www.dropbox.com/s/bxpltpsw0b...5%A0E.JPG?dl=0
Pač, da ne rabim vsake posebej premakkniti na določeno višino.

hvala
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 10.04.2017, 14:37   #6
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Zares ne. Lahko jih sicer izbereš in več premakneš skupaj, ampak vse na isto višino, kar pa verjetno nočeš. Ko postavljaš nove objekte iz knjižnice, lahko vklopiš gravitacijo in potem je vsak objekt na svoji višini, kar je koristno pri npr postavljanju dreves na terenu, ko pa je objekt že enkrat postavljen pa ga je treba spustiti/dvigniti posebej.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 10.04.2017, 15:49   #7
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Dobro, hvala
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 07.05.2017, 20:57   #8
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Živjo,

kaj pa pri strehah, se da vklopiti gravitacijo tako, da se z magic toolom naredi na plošči pod njo (plošče aka objekti so pa že na različnih višinah terena)?

lp
arhitektka is offline   Reply With Quote
Star 08.05.2017, 08:18   #9
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 416
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Ne. Streha nima možnosti vklopa gravitacije. Bo treba vpisat višino, na kateri naj se streha nahaja.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 23.05.2017, 22:23   #10
arhitektka
Član
 
Registriran dne: 12.02.2013
Prispevki: 79
arhitektka is on a distinguished road
Privzeto

Ali se da urediti teren, da je viden v vseh nadstropjih? Teren in drevesa ...?

Hvala
arhitektka is offline   Reply With Quote
Odgovori

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na

Similar Threads
Tema Temo ustvaril Forum Odgovorov Zadnji prispevek
Risanje stebra ki je izoliran z različnimi debelinami princ 2D in 3D modeliranje 1 13.11.2013 13:50
risanje cokla princ 2D in 3D modeliranje 4 18.10.2013 11:58
Teren (Mesh) s pomočjo 3D točk iz .dwg geodetskega posnetka andromeda55 Uvoz in izvoz projektov (DWG, DXF, PDF, IFC,...) 3 24.07.2013 15:11
risanje zidu s temelji in urejanje po nadstropjih maia maia 2D in 3D modeliranje 2 21.09.2012 15:32
2d risanje in archicad izo 2D in 3D modeliranje 6 17.04.2009 11:50


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 14:42.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.