logo

Pojdi nazaj   ArchiCAD Forum > ArchiCAD Forum > Dodatni programi, plug-in
Osveži stran ArchiCAD 13 Slovenska predloga

Odgovori
 
Orodja
Star 25.03.2010, 13:26   #1
Lilly
Začetnik
 
Registriran dne: 25.03.2010
Prispevki: 1
Lilly is on a distinguished road
Privzeto ArchiCAD 13 Slovenska predloga

Mene pa zanima kako in kam naložiš SLO predlogo?
ali so kje kakšna navodila?

lp,Lilly
Lilly is offline   Reply With Quote
Star 25.03.2010, 15:14   #2
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Slovensko predlogo je najbolje shraniti v neko svojo mapo na disku. Ko nato odpreš ArchiCAD in izbereš New project v razdelku template izbereš najprej Browse for template in poiščeš prej narejeno mapo ter izbereš AC 13 SLO template.tpl predlogo.

Sedaj imaš nov projekt, v katerem so vse nastavitve, ki so v Slo predlogi (layerji, šrafure, kompoziti, master layouti,...) Ta template zagotovo ne pokrije 100% vsega, kar bi nek biro ali študent potreboval. Ideja je, da uporabljaš kar je v redu, dodaš še kaj svojega in s časoma dobiš svoj template, ki ti ustreza. S tem smo vam želeli prihraniti ogromno dela, ki ga priprava predloge zahteva.

Pa sporoči nam tvoje mnenje o predlogi.
Pripete slike
 
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 21.04.2010, 18:23   #3
izo
Začetnik
 
Registriran dne: 15.10.2008
Prispevki: 25
izo is on a distinguished road
Privzeto

no, jst bi samo pohvalil takšne zadeve, kto se recimo te slovenske predloge ipd. nenazadnja bi v tehj smeri moralo še za kakšen program nardit oz najbolj univerzalno zadevo, da se končno tudi izdelava projektne dokumentacije (oz graf. podobe le-te ipd) nekako končno poenoti. res je, da se neka splošna pravila znana itd, vendar v praksi je vse drugače.
tako da še enkrat: bravo in tako naprej!
izo is offline   Reply With Quote
Star 23.04.2010, 08:54   #4
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Problem je predvsem v tem, da ne obstaja standard, ki bi te stvari določal. Američani imajo npr. NCS standard, ki določa imena lajerjev, debeline črt, oznake detaljev, odprtin, ... in tega se moraš držat. Pri nas pa vsak biro oblikuje svoj interni standard, tako da je nemogoče narediti template, ki bi ga vzel v roke in začel delat. Tudi ta predloga je mišljena kot osnova. Vsak si jo potem prilagodi po svoje.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Star 20.07.2011, 19:47   #5
LeonP
Član
 
Registriran dne: 01.09.2009
Prispevki: 62
LeonP is on a distinguished road
Privzeto

a je možno kasneje , recimo sred projekta, menjati template in kako se to naredi?
LeonP is offline   Reply With Quote
Star 24.07.2011, 19:54   #6
gorazd
Administrator
 
gorazd's Avatar
 
Registriran dne: 05.09.2008
Lokacija: Ljubljana
Prispevki: 417
gorazd is on a distinguished road
Privzeto

Ko nek projekt začneš z predlogo, ta postane del projekta, tako je kasneje ni mogoče zamenjati. Lahko pa določene dele prenesemo s pomočjo attribute managerja. Najdeš ga v meniju Options. Tako lahko po delih prenesemo skoraj vse atribute (šrafure, peresa, ...), z nepazljivostjo pa si lahko naredimo tudi škodo, zato obvezno najprej backup projekta.
__________________
ARCHICAD 20, Ecodesigner, MEP, BIMx, Win10, i7, 16 GBRAM, Nvidia GTX970
gorazd is offline   Reply With Quote
Odgovori

Ključne besede
slovenska predloga

Orodja

Dovoljenja
Ne moreš ustvarjati novih tem
Ne moreš odgovarjati
Ne moreš pripenjati datotek
Ne moreš urejati svojih prispevkov

BB koda vklopljena
Uporaba smeškov vklopljena
[IMG] koda vklopljena
HTML koda vklopljena

Skoči na


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 07:17.


vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.