|
|||||||
| Registriraj se | Pogosta vprašanja | Seznam uporabnikov | Koledar | Išči | Današnji prispevki | Označi forume kot prebrane |
![]() |
|
|
Orodja |
|
|
#1 |
|
Začetnik
Registriran dne: 26.12.2008
Prispevki: 8
|
Zanima me ali obstaja možnost, da bi 2D izgled stopnic (številke/barve peres, tip šrafure, velikost in tip pisave...) nastavil enkrat za vselej - da mi jih ni potrebno vsakič, ko izdelujem nove stopnice, spreminjat.
Včasih se jo to dalo tako, da si odprl vsak "template" stopnic posebej (iz knjižnice od StairMaker-ja) vnesel spremembe in ga shranil - kaj pa zdej? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Registriran dne: 05.09.2008
Prispevki: 87
|
A Favorites ne zadostujejo? Jih poznaš?
|
|
|
#3 |
|
Začetnik
Registriran dne: 26.12.2008
Prispevki: 8
|
Poznam vendar le bežno saj sem nad uporabo "Favorites" nekako obupal predvsem zaradi poimenovanja oz. preimenovanja elementov in posledično slabe organiziranosti le teh kakor tudi zaradi nalaganja starih knjižnic ob posodobitvah Archicada (AC) na nove verzije.
Npr.: pred časom sem si poskusil shraniti nekaj tipov vrat s priljubljenimi nastavitvami kar ni predstavljalo posebnih težav dokler nisem hotel pri že shranjenih vratih spremeniti eno od nastavitev; recimo: tip kljuke, recimo: pri vseh vratih. Težava nastane, ker AC ne dovoli shranjevanja z istim imenom (Favorite Name) - t.j. "povoziti" obstoječega imena, kar že tako dolgočasno opravilo, kot je nastavljanje vseh parametrov pri vseh vratih, naredi še bolj dolgočasno. Poleg tega me te nastavitve vdano spremljajo že od 10. verzije AC, kar pomeni, da moram še vedno nalagati knjižnico iz 10-ke, ker se mi enostavno ne ljubi še 1x "urejat" t.i. Priljubljenih. Še posebej ne, ker obstaja elegantna rešitev (vsaj za vrata, okna, ...) t.j. Ctrl+Alt klik za prenos značilnosti enega elementa na drugega tudi v pogovornih oknih za orodja (Door Tool, Window Tool, itd.). Žal pa to ne "pali" pri stopnicah. Kako se pa ostali uporabniki spopadate s "Priljubljenimi"? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Začetnik
Registriran dne: 30.04.2012
Prispevki: 10
|
zidni postavek kako ga narediš?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Profesionalec
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 203
|
Misliš COKL?
Ena možnost je uporaba Wall Accessories.
|
|
|
#6 |
|
Začetnik
|
da cokl, ki je ožji od končne fasade!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Profesionalec
Registriran dne: 06.09.2008
Prispevki: 203
|
1. Obstoječim fasadnim zidovom spremeniš spodnjo koto na vrh cokla in spodaj vstaviš nove zidove prave debeline (težave z vratnimi odprtinami!)
2. Okrog fasadnih zidov vstaviš nove zidove v višini cokla, ki se zajedo v obstoječe zidove. Daš jih na layer, ki se skrije. Nato uporabiš SEO in izključiš layer novih zidov.
|
|
|
#8 |
|
Administrator
Registriran dne: 05.09.2008
Prispevki: 263
|
Mislim da je veliko boljše za zidove, ki niso enakega prereza po vsej višini uporabljati profilne zidove (profile manager). Nekaj navodil najdeš tukaj:
http://www.pilon.si/upload/rte/nasveti/profili.pdf http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SpDGKYsGVfI http://www.aecbytes.com/tipsandtrick...-archicad.html
|
|
|
#9 |
|
Začetnik
|
hvala lepa
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Začetnik
|
še enkrat hvala! fantastična rešitev!... naj boljše je uporaba profilov...
hvala lepa |
|
|
|
![]() |
| Orodja | |
|
|