ArchiCAD Forum

ArchiCAD Forum (http://forum.archicad.si//index.php)
-   2D in 3D modeliranje (http://forum.archicad.si//forumdisplay.php?f=5)
-   -   risanje terena iz geodetskega posnetka (http://forum.archicad.si//showthread.php?t=350)

princ 06.06.2014 10:44

risanje terena iz geodetskega posnetka
 
Pozdravljeni,

kakšna je najhitrejša pot modeliranja terena s pomočjo geodetskih točk? Nimam nobene datoteke s točkami, risal bi ročno.

LP

andromeda55 06.06.2014 19:56

1 priloženih datotek
1. S pomočjo članka "Osvojimo teren" v reviji KLIK 61, avtor Gorazd Rajh
2. Lahko tudi prebereš PDF dokument "Terrain Modeling.pdf"
3. ArchiCAD Help "Mesh"

arhitektka 07.04.2017 11:19

Živjo,

iz dwg datoteke palstnic usvtarjam teren. Poznam postopek z določanjem višin plastnic v mesh toolu ...
V avtocadu imajo te plastnice podatke o višini, ali se ti podatki potem prepoznajo tudi v archicadu (jaz jih ne najdem) in obstaja hitrejši način delanja terena? Torej, da ne rabim višin ponovno vstavljati sama?

Hval za odgovor.
lp

gorazd 07.04.2017 14:49

Če je v DWGju teren napravljen v 3D potem sega uvozi kot 3D objekt, če pa so samo plastnice na nekli višini pa jih moramo po znanem postopku spremeniti v teren

arhitektka 10.04.2017 14:08

Živjo,

upam, da ni neumno vprašanje, ampak ali obstaja kakšen hint, da vse plošče (objekte premaknem do stičišča terena? https://www.dropbox.com/s/bxpltpsw0b...5%A0E.JPG?dl=0
Pač, da ne rabim vsake posebej premakkniti na določeno višino.

hvala

gorazd 10.04.2017 14:37

Zares ne. Lahko jih sicer izbereš in več premakneš skupaj, ampak vse na isto višino, kar pa verjetno nočeš. Ko postavljaš nove objekte iz knjižnice, lahko vklopiš gravitacijo in potem je vsak objekt na svoji višini, kar je koristno pri npr postavljanju dreves na terenu, ko pa je objekt že enkrat postavljen pa ga je treba spustiti/dvigniti posebej.

arhitektka 10.04.2017 15:49

Dobro, hvala :)

arhitektka 07.05.2017 20:57

Živjo,

kaj pa pri strehah, se da vklopiti gravitacijo tako, da se z magic toolom naredi na plošči pod njo (plošče aka objekti so pa že na različnih višinah terena)?

lp

gorazd 08.05.2017 08:18

Ne. Streha nima možnosti vklopa gravitacije. Bo treba vpisat višino, na kateri naj se streha nahaja.

arhitektka 23.05.2017 22:23

Ali se da urediti teren, da je viden v vseh nadstropjih? Teren in drevesa ...?

Hvala:)


Časovni pas: GMT +1. Ura je: 20:15.

vBulletin®
©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.